Online backup og sync med IDrive

Beskyt dine data

De fleste ved efterhånden, at det er vigtigt at beskytte computeren med antivirus. Men de færreste tænker på at beskytte deres data med backup. Og det selvom det aldrig har været nemmere eller billigere at beskytte sine data.

Backup beskytter dine data, så du stadig har dine dokumenter, billeder, videoer osv. hvis din harddisk opgiver ævred, hvis computeren eller mobilen bliver stjålet, eller hvis du udsættes for et ransomware-angreb eller virus.

Gammeldags backup gemmer dine data lokalt, fx på en ekstern harddisk, hvor du kan risikere at miste dem. En tyv kan stjæle harddisken eller harddisken kan gå i stykker. Moderne backup foregår i skyen, hvor dine data opbevares i flere forskellige datacentre, så de altid er sikre, hvis brand, oversvømmelse, jordskælv eller andre ulykker skulle ramme et enkelt datacenter.

Alle dine data på alle dine enheder

En anden smart funktion ved at gemme data i skyen er, at du kan få adgang til dem fra alle dine enheder. Enten manuelt eller ved simpelthen automatisk at synkronisere visse mapper, så du fx altid har dine nyeste billeder på mobilen, ipad'en og den stationære computer.

Der er ingen grund til at sende data til de andre computere i en mail eller til at bruge en USB-nøgle til at overføre dem. Du kan også meget nemt dele store filer, fx en video, med andre ved at sende dem et specielt link til filen.

IDrive, bedst og billig

IDrive har været på markedet i mange år og har vundet adskillige priser som bedste backup-tjeneste.

Kon­kur­rence- og For­bru­ger­sty­rel­sen udråbte IDrive som den bedste backup-tjeneste i 2010. Og mens de ikke har lavet sammenligninger af backup-tjenester siden da, så har mange andre. PCmag har fx haft IDrive som testvinder hvert år siden 2015, og IDrive er også blevet fremhævet af mange andre IT-magasiner.

IDrive er desværre ikke på dansk, men når først du har opsat programmet, ligger det umærksomt i baggrunden og beskytter dine data. IDrive fås på engelsk, tysk, spansk og fransk.

De vigtigste funktioner i IDrive

Flere enheder - Du kan bruge IDrive til at lave backup af alle dine computere, mobiltelefoner, iPads osv. og til at synkronisere data mellem dem.

Backup - Du kan selv bestemme, hvor ofte IDrive automatisk skal lave backup af dine filer. Du kan også manuelt starte en backup, hvis du fx har overført nye billeder til computeren eller oprettet nye filer, som du ikke vil risikere at miste, hvis computeren går i stykker før næste planlagte backup.

Synkronisering - Du kan synkronisere indhold i bestemte mapper, så du altid har mapperne og deres filer på alle dine enheder.

Masser af plads - Standardabonnementet hos IDrive giver dig 5 TB plads til backup og 5 TB plads til synkroniserede filer. Det er langt mere, end de fleste har brug for.

Kloning - Du kan gemme et øjebliksbillede af styresystem, programmer og data. Det er særligt praktisk, hvis du er vant til at lege med indstillinger og installere nye programmer, fordi du altid kan komme tilbage til en virkende computer. Øjebliksbilledet kan også gendannes på en anden computer.

Kryptering - Dine data beskyttes selvfølgelig af stærk kryptering, både når de opbevares hos IDrive, og når de sendes frem og tilbage. IDrive giver dig desuden mulighed for, at du kan oprette din egen private krypteringsnøgle. Med en privat krypteringsnøgle kan IDrive, efterretningstjenester og andre ikke få adgang til dine data. Bemærk, at en privat krypteringsnøgle kun er til de mest paranoide, som samtidig ved, hvad de gør. Mister du nøglen, er det ikke muligt at få adgang til dine data.

Web-adgang - Du kan få adgang til alle dine data via en webbrowser. Du kan desuden håndtere og ændre indstillinger for IDrive på alle dine enheder via en browser.

Versionering - IDrive gemmer op til 30 versioner af dine filer. Så hvis du fx arbejder på et dokument, hvor du har slettet en del af teksten og så tre dage senere fortryder, kan du gendanne teksten igen.

Deling af filer - Du kan dele dine filer med andre ved at sende dem et særligt link. Bemærk, at denne funktion ikke er tilgængelig, hvis du bruger din egen private krypteringsnøgle.

Incremental backup - IDrive opdeler dine filer i mindre dele. Det har den fordel, at hvis du fx har en stor videofil, som du redigerer, så er et kun ændringerne, der uploades. Dermed skal du ikke bruge båndbredde på at uploade hele filen igen. Opdelingen sker umærkeligt for dig - bortset fra den mindre brug af båndbredde.

Windows, Mac med mere - IDrive fås til Windows, Mac, iPhone, iPad og Android. Det er også muligt at bruge IDrive på Linux, men her er der dog ikke en venlig brugerflade, i stedet skal backup og synkronisering opsættes ved hjælp af scripts eller via en kommandolinje.

Du kan læse mere om de enkelte funktioner og om andre funktioner på IDrives hjemmeside. Bemærk, bestil ikke IDrive via dette link - du får større rabat, hvis du følger linket på knappen i næste afsnit.

Særtilbud på IDrive: Spar 75 procent

Et årsabonnement for 5 TB backup koster 69,50 dollar, svarende til cirka 435 kroner. IDrive tilbyder normalt 25 procent rabat til alle nye kunder for det første år, så prisen i stedet bliver 52,12 dollar (ca. 325 kroner).

Men iSalg.dk har indgået en særlig aftale, hvor du kan få 75 procent rabat ved at benytte nedenstående link. Du slipper altså med at skulle betale 17,38 dollar (ca. 110 kroner) det første år.

Spar 75 procent

iSalg.dk får kommission, hvis du køber via vores links.